Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет03122020

Брой 233, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) За първи път саудитка влиза сама в “Книгата на рекордите на Гинес“

За първи път саудитка влиза сама в “Книгата на рекордите на Гинес“

За първи път саудитка влиза сама в “Книгата на рекордите на Гинес“

Саудит­ката Охуд Абдала Алмалки влезе в “Книгата на рекор­дите на Гинес“ благодарение на кар­тина, която тя нап­рави от нес­кафе с изтекъл срок на год­ност, предаде АФП.

“Нужни ми бяха 45 дни, за да завърша кар­тината пред очите на двама свидетели, с видеозапис и кадри, нап­равени от дрон“, заяви дамата, която учи право в саудит­с­кия град Джеда.

Кар­тината пред­с­тав­лява бащите основатели на Саудит­ска Арабия и на Обединените араб­ски емир­с­тва (ОАЕ), а именно крал Абдул Азиз Бин Сауд и шейх Зайед бин Сул­тан Ал Нахаян.

На твор­бата фигурират и пор­т­ретите на нас­тоящите управ­ници на двете дър­жави, както и на саудит­с­кия прес­толонас­лед­ник Мохамед бин Сал­ман.

Кар­тината се прос­тира на площ от 220 кв. м и е в дейс­т­вител­ност със­тавена от 7 памучни платна, свър­зани помежду си.

За твор­бата са изпол­з­вани 4,5 кг нес­кафе с изтекъл срок на год­ност.

Всички пер­сонажи са изрисувани в кафяви тонове.

Целта на твор­бата на Охуд е била да припомни на света веков­ното раз­бирател­с­тво между тези 2 нации и да доп­ринесе също за еман­ципацията на жените в Саудит­ска Арабия.

През 2015 г. 8264 саудитки влязоха в “Книгата на рекор­дите на Гинес“ заедно, като реализираха най-дългата “човешка лента“, като тогава инициативата им целеше да нап­рави хората съп­ричас­тни с каузите за превен­ция и лечение на рака на гър­дата.

България

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие

Предложение: COVID 1 и COVID 2 да се орежат със 7 млн. евро

Ресур­сът по под­мерки 21.1 и 21.2 да бъде намален до 37,8 млн. евро пуб­лични сред­с­тва за сметка на бюджета по под­мярка 21.3, който да бъде ув…

Прочети още:

Loading...