Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет03122020

Брой 233, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Пазач се грижи за гарваните в лондонския замък Тауър

Пазач се грижи за гарваните в лондонския замък Тауър

Пазач се грижи за гарваните в лондонския замък Тауър

Крис Скайф изпъл­нява една от най-отговорните служби във Великоб­ритания — той се грижи за гар­ваните в лон­дон­с­кия замък Тауър, съобщи АФП.

Според леген­дата, ако гар­ваните напус­нат Тауър, крал­с­т­вото ще рухне и ще нас­тъпи хаос. По време на каран­тината Скайф трябва да намери нови начини да забав­лява птиците, които без посетителите в Тауър няма от кого да крадат храна, което поражда опасения, че ще напус­нат замъка.

8 гар­вана живеят в клетки в историчес­ката крепост на север­ния бряг на река Темза в Лон­дон, където се пазят крал­с­ките скъпоцен­ности. Птиците са с имена Мер­лина, Попи, Ерин, Джубилий, Роки, Харис, Грип и Джор­джи.

По силата на указ на крал Чарлз II от 1630 г. по всяко време в Тауър трябва да живеят 6 гар­вана. Крис Скайф, който отговаря за птиците вече 14 години, се грижи да има поне още 2 “за всеки случай“. За да не могат да летят твърде надалеч, крилете им са леко под­рязани.

Тази пролет, след обявяването на каран­тината, Тауър зат­вори за посетители. Скайф бил сък­ратен, но той продъл­жава да идва и да се грижи за птиците от време нав­реме. Тримата му асис­тенти се грижат за гар­ваните в негово отсъс­т­вие.

България

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие

Предложение: COVID 1 и COVID 2 да се орежат със 7 млн. евро

Ресур­сът по под­мерки 21.1 и 21.2 да бъде намален до 37,8 млн. евро пуб­лични сред­с­тва за сметка на бюджета по под­мярка 21.3, който да бъде ув…

Прочети още:

Loading...