Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 94, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Нетаняху иска пряко избиране на премиер

Нетаняху иска пряко избиране на премиер

Нетаняху иска пряко избиране на премиер

Израел­с­кият министър-председател Бенямин Нетаняху вече не търси правител­с­тво, което раз­чита на вън­ш­ната под­к­репа на пар­тията Раам (Обединена араб­ска листа), пише в. „Джерусалем пост”, цитиран от БГНЕС.

Нетаняху не вижда никакъв шанс да сфор­мира правител­с­тво, въп­реки че все още въз­намерява да запази ман­дата си за със­тавяне на кабинет, който прик­лючва на 4 май. Вместо това Нетаняху ще търси преки избори за премиер, които ще се проведат, ако от пар­тията Ямина го под­к­репят. „Нямаме нужда от Раам“, каза той и добави: „Трябва ни преки избори, за да сфор­мираме правителство.”На въп­рос дали осъжда многок­рат­ните атаки срещу Раам от ръководителя на Религиоз­ната ционис­тка пар­тия Безалел Смот­рич, Нетаняху отказа комен­тар, което ядоса депутатите от Раам.

Сът­руд­ниците на Нетаняху заявиха, че той ще пос­вети останалата част от ман­дата си на атакуване и „извеж­дане“ на лидера на Ямина Наф­тали Бенет, който се очаква да нап­рави опит за изг­раж­дане на коалиция с лидера на Йеш Атид Яир Лапид след края на ман­дата на Нетаняху.

България

Икономика

Култура

Спорт

Дамбраускас: Този мач бе катастрафа за нас

Треньорът на Лудогорец Вал­дас Дам­б­раус­кас заяви, че поражението от ЦСКА с 1:4, е било катас­т­рофа за неговия отбор. “Когато спечелиш титл…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...