Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 185, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят

Крайнодясната партия “Братя на Италия“ е победител на парламентарния вот

Крайнодясната партия “Братя на Италия“ е победител на парламентарния вот

47-годишната Джорджа Мелони вероатно ще е първата жена премиер на страната

Избирател­ната актив­ност на произ­ведените в неделя пар­ламен­тарни избори в Италия, изчис­лявана на 64,7 процента от имащите право на глас, е рекор­дно ниска за Италия. Пред­с­тои официал­ното преб­рояване на гласовете от над 61 500 сек­ции. Пред урните бяха призовани над 46 млн. италианци, а повече от 4 млн. пребиваващи в чуж­бина вече нап­равиха своя избор преди това. Гласуването бе зат­руд­нено заради лошото време и навод­нения в облас­тите Кам­пания и Тос­кана. В избирател­ните сек­ции се получиха опашки, защото бе пос­тавян според избор­ния закон специален талон срещу под­мяна на бюлетини.

Лидерът на “Лига“ Mатео Сал­вини наруши избор­ното мъл­чание като прог­нозира пред…

Прочети още…

Германия се готви да въведе горна граница на цените на тока тази есен

Гер­мания се готви да въведе горна граница на цените на елек­т­роенер­гията тази есен, ако не бъде въведен такъв ценови таван на ниво Европейски съюз, съобщи в понедел­ник “Уол­с­т­рийт джър­нъл“, цитирайки нем­ски служители, запоз­нати с въп­роса, пише “Епицен­тър“. Ценовият таван би защитил пот­ребителите и биз­неса от по-нататъшни скокове на цените на енер­гията, причинени от икономичес­ката война между Русия и Запада заради нах­луването на Мос­ква в Украйна, съоб­щава БНР.

Според официал­ните лица…

Прочети още…

Британското разузнаване: Мобилизираните руснаци са започнали да пристигат във военните бази

Минис­тер­с­т­вото на отб­раната на Обединеното крал­с­тво сподели в понедел­ник в пос­лед­ния си разуз­навателен док­лад, че “пър­воначал­ните тран­шове“ от рус­наци, повикани в армията след заповедта на Путин за час­тична мобилизация в Русия, вече са започ­нали да прис­тигат във воен­ните бази, предаде БНР.

“Вече има издадени много десетки хиляди повик­вателни“, посочиха от британ­с­кото военно минис­тер­с­тво и добавиха, че “сега Русия ще се изп­рави пред админис­т­ративно и логис­тично предиз­викател­с­тво да осигури…

Прочети още…

Путин: Европа трябва да се отнася с уважение към Русия и Беларус

Путин: Европа трябва да се отнася с уважение към Русия и Беларус

Европейс­ките страни трябва да се отнасят с уважение към Русия и Беларус, под­черта рус­кият президент Владимир Путин в понедел­ник на среща с беларус­кия си колега Алек­сан­дър Лукашенко, съоб­щават руски медии.

Лукашенко в час­т­ност припомни думите си, че бъдещето на Европа е заедно с Русия и Беларус. “Заедно с Русия, където те имат всичко необ­ходимо. И те имат това, което можем да купим от тях: тех­нологии и така нататък. Какво друго им трябва? Просто трябва да вземем отговорни решения. И трябва…

Прочети още…

ЛНР, ДНР и Запорожка област обявиха референдумите за “валидни“

Думата може да обсъди законопроекти за присъединяване на новите територии още в четвъртък

Пес­ков: Няма решение Русия да зат­вария границите за мъже в наборна въз­раст

Пред­с­тавителите на прорус­ките власти на самоп­ровъз­г­ласилите се ЛНР, ДНР и Запорожка област обявиха, че на референ­думите в тези региони са гласували повече от половината граж­дани, така че референ­думите могат да се считат за “валидни“, предаде Епицен­тър.

Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на ръководителите на Цен­т­рал­ната…

Прочети още…

България

Икономика

Култура

Северняшкият ансамбъл грабна сребърен приз в Южна Корея

Север­няш­кият ансам­бъл за народни песни и танци “Иван Вълев“ — Плевен е отличен със сребърен приз от меж­дународ­ния тан­цов кон­курс в Южна Коре…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие