Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб26092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) БАБХ на протест за 1500 лв. заплата

БАБХ на протест за 1500 лв. заплата

БАБХ на протест за 1500 лв. заплата

Милиони отпуснати за обезщетяване на стопаните, засегнати от чумата по свинете и овцете, но за служителите в агенцията няма пари

Служители на Бъл­гар­с­ката аген­ция по безопас­ност на храните протес­тираха под прозор­ците на Минис­тер­с­кия съвет. Около 200 души се съб­раха на жъл­тите павета с искания за “дос­тойни зап­лати и дос­тойни условия на труд“. Протес­тът е организиран от Национална федерация “Земеделие и гор­ско стопан­с­тво“ към КТ “Под­к­репа“.

Протес­тиращите комен­тираха, че заради нис­ките зап­лати, които вземат в Аген­цията, не дос­тигат ветеринарни специалисти, а и тези, които работят, не могат да си вър­шат работата добре, тъй като нямат кон­сумативи. Причината да излязат на протест сега са заложените сред­с­тва за БАБХ в бюджета за след­ващата година, който се приема на второ четене в пар­ламента. Стана ясно, че е под­гот­вена протес­тна дек­ларация, която ще бъде изп­ратена до министър-председателя Бойко Борисов и до Народ­ното съб­рание.

Исканията обясни Анелия Иванова от КТ “Под­к­репа“ — да бъдат отпус­нати 40 млн. лв. сред­с­тва за бюджета на Аген­цията допъл­нително. Тя бе категорична, че са отпус­нати милиони за обез­щетяване на стопаните, засег­нати от чумата по свинете и овцете, но за служителите няма пари.

Сред­ната зап­лата на служител в БАБХ е между 800 и 1000 лв. Исканията са да се вдиг­нат парите с около 40% — между 1200 и 1500 лв. Протес­тиращите бяха категорични, че не искат остав­ката на минис­търа на земеделието, нито на шефа на БАБХ, а само увеличение на бюджета на Аген­цията, за да се работи при нор­мални условия.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Главният мениджър на клуба Красимир Балъков разясни поредните треньорски рокади

Глав­ният мени­джър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разясни после…

Прочети още:

Loading...

Свят